Ons verhaal Kenniscentrum

Filters instellen, opslaan en delen als zoekprofiel

24 augustus 2022 • 8 minuten

Aan de hand van de filters kun je ongewenste of irrelevante resultaten verbergen, hiermee zorg je dat wenselijke resultaten sneller en makkelijker op de radar zijn voor jouw doeleind.

De Aanbestedingen pagina geniet de volgende filters:

• Status (actieve, verwachte en gesloten)
  • CPV Code
  • Locatie
  • Document scanner
  • Waarde
  • Meer filters
    • Huidige fase
    • Procedures
    • Gunningscriteria
    • Type
    • Publicatiedatum
    • Sluitingsdatum
    • Publicatiebron
    • Aanbestedende dienst

De Gemeentelijke budgetten pagina geniet de volgende filters:

• Provincie/Gemeente
  • Jaar
  • Document scanner

De Aanbestedende diensten pagina geniet de volgende filters:

• Sector
  • Locatie

De Inschrijvende organisaties pagina geniet de volgende filters:

• Sector
  • Locatie

Wanneer één of meerdere filters zijn toegepast komt de optie om het zoekprofiel op te slaan zichtbaar aan de rechterzijde van de filters en het zoek venster.

Hiermee kun je makkelijk switchen tussen jouw opgeslagen zoekprofielen, en je kan zelfs zoekprofielen delen met anderen. Ook kun je een update mail / nieuwsbrief ontvangen over jouw zoekprofiel.

Switchen tussen zoekprofielen:
Aan de rechterzijde van het zoekveld zie je een menu met de tekst "Selecteer zoekprofiel...". Klik op het menu en selecteer jouw zoekprofiel, de filters hiervan worden dan toegepast.

Zoekprofiel delen met anderen:

• Aan de rechterzijde van het zoekveld zie je een menu met de tekst "Selecteer zoekprofiel...". Klik op het menu en plaats jouw cursor over een zoekprofiel.
  • 3 puntjes zullen verschijnen aan de rechterzijde van het zoekprofiel, klik hier op en vervolgens op het ketting-icoontje naast het kruis rechtsboven in het venster.
  • Dit kopieert een link met resultaten op basis van het zoekprofiel, deze link kun je vervolgens delen met anderen.

Updates ontvangen over een zoekprofiel:
Zodra je een zoekprofiel hebt opgeslagen, kun je kiezen om hier updates over te ontvangen via de notificatie instellingen.
Bij deze instellingen kruis je het gewenste zoekprofiel aan waar je update emails over wilt ontvangen, het is ook mogelijk om meerdere zoekprofielen te selecteren.
Vervolgens druk je op de "wijzigingen opslaan" knop om de verandering door te zetten.