Kenniscentrum

Document scanner

21 november 2022 • 8 minuten

De document scanner zet je in wanneer je op zoek bent naar specifieke trefwoorden binnen publicatie documenten van een aanbesteding.
Hiermee krijg je direct een overzicht van hoe vaak een woord voorkomt bij alle onderliggende aanbestedingsdocumenten.

Aanbestedingen overzicht

Bovenaan de aanbestedingen hoofdpagina vind je de document scanner knop.

Document scanner invullen

Trefwoorden kun je toevoegen door een woord in te typen en vervolgens op het kruis icoon te klikken.

Er is ook een mogelijkheid om te filteren:
Filter aan - krijg alleen aanbestedingen terug waar dit zoekwoord voorkomt in de documenten.
Filter uit - krijg alle aanbestedingen terug (ook zonder het zoekwoord in de documenten).

Resultaten

Wanneer je op 'opslaan' klikt, krijg je uiteindelijk jouw gewenste weergave te zien.
Een aanbesteding kaart geeft nu aan in hoeveel onderliggende aanbestedingsdocumenten het woord voorkomt.

Documenten met trefwoorden

Na het openen van de aanbesteding met de trefwoorden aanwezig, zul je merken dat bij de lijst met documenten, bij elk document staat hoe vaak het woord daarin voorkomt.

Document bekijken

Wanneer je klikt op een document, krijg je het gewenste document te zien aan de hand van Altura's document viewer.
Binnen dit document kun je zoeken naar de trefwoorden door gebruik te maken van de volgende combinatie toetsen op jouw toetsenbord:

• Op een Windows computer: Druk op CTRL + F om door het gekozen document te zoeken.
  • Op een MacOS computer: Druk op CMD + F om door het gekozen document te zoeken.
  • Op een ander apparaat: Raadpleeg de handleiding of fabrikant van het apparaat voor hulp bij het zoeken door documenten.